duminică, 22 martie 2020

A trăi-trăire - 25 - Silvia Urlih


Nu o mai fac foarte des (așa cum o făceam cu ani în urmă), dar, din când în când îmi place să mai stau de vorbă cu mine și cu viața mea. Ieri, am stat iar o clipă de vorbă cu viața…. cu viața mea și cu mine.
Stau în fața oglinzii și mă privesc. Povestesc eu cu mine și cu viața ce-am trăit. Ne spunem multe în acea clipă…. O clip cât o viață.  
Femeia asta blondă din fața mea, mi-a spus iar că învingătorii nu renunță. Mi-a spus că POT. Mi-a spus că a renunța, nu e de mine. M-a îmbărbătat iar, m-a luat în brațe, m-a mângâiat, apoi mi-a dat mâna și mi-a promis că mă va ajuta să continui, ori de câte ori va fi nevoie.
Mi-a spus că eu nu am voie să obosesec, că eu nu am voie să renunț la visul meu, la unicul meu vis.
Mi-a reamintit că trebuie să închid bine ușa trecutului, să nu mai trăiesc în trecut și să o deschid larg pe cea a viitorului. Mi-a spus că nu-mi va fi bine niciodată dacă stau între două uși…. că mă prinde curentul și cad la pat de boală.
Mi-a mai spus că pot păși pragul ușii care mă duce spre viitorul dorit, fără teamă, doar dacă am deplină încredere în mine și în Dumnezeul meu.
Am deschis iară ușa. În fața mea, văd lumină, multă  lumină. Nici nu mai văd de atâta lumină. Stau în prag, descumpănită. În spatele meu, dezamăgiri, neîmpliniri, căutări, suferințe. Continui să mă întreb : oare m-am iertat și am iertat ?
            În fața mea, lumină orbitoare. E-atâta lumină că mă sperii. Ce să fac ? Sunt un om căruia îi plac provocările, care nu se dă în lături de la a explora viitorul.
Iar decid pentru mine : voi face ceea ce am făcut mereu, de când mă știu. Voi merge mai departe pănă voi vedea în urma mea doar lumină. De ce să văd lumină în urma mea ? Pentru că asta va însemna că m-am împăcat cu trecutul meu, pentru că i-am iertat pe cei ce m-au rănit și dezamăgit și că m-am iertat pentru faptul că i-am judec pe cei care mi-au provocat răni, care m-au dezamăgit.
 Viata pe care o trăim pentru cei dragi și prin cei dragi, este o viață ce merită să fie traită. Trăind în armonie cu tine, dăruind , ajutând, simți că trăiești.
Dar… merită oare să trăim doar pentru cei dragi și prin cei dragi? Unde suntem noi în ecuația vieții noastre ??
Uneori, viața e zgârcită cu tine, foarte zgârcită: trec zile, săptămâni, luni, poate chiar ani fără să simți nimic nou vis-à-vis de tine. Aștepți să se schimbe ceva, iar acea schimbare ai impresia că nu mai vine.
Știi ce mi-a spus blonda din oglindă ? Normal că nu știi, dar îți voi spune eu.
Mi-a spus : visează, dorește-ți și nu renunța, căci dorința ta va deveni realitate când ai impresia că totul e pierdut pentru tine și când nici nu te mai aștepți.
Fragment din cartea „Printre infinituri ”  Silvia Urlih 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu