luni, 30 martie 2020

A trăi-trăire- 43 - Silvia Urlih


Și cancerul și infarctul și A.V.C.-ul și atacul de panică și depresia și bolile imunitare și multe alte boli, tu ți le atragi. De ce ? Pentru că și trupul și sufletul vrea să evadeze din cotidian. Pentru că și trupul si sufletul au obosit.Pentru că și trupul și sufletul suferă de neiubire. De ce ? Pentru că deja suferi de oboseală cronică. De ce ? De aia...
Uite că a venit peste noi nenea corona, care ne-a trimis, cu sau fără voia noastră la odihnă.
Mulțumiți-i nenicului că ne-a trimis spre noi și spre Dumnezeu !
Trebuie să ne întoarcem la origini, dragii mei. Ce înseamnă aia origini ? CREDINȚA ! Când spun CREDINȚĂ, nu mă refer la a alerga iar la biserici să pupăm icoane, să lăsăm acatiste și să pupăm mâna preotului, ci la CREDINȚA din suflet. Mă refer la credința aia, când spui rugăciuni cu vorbele tale, dar, atunci când le spui, îți vine să plângi de fericire.
Ce înseamnă la origini ? Înseamnă să conștientizăm că nu doar banii sunt cei care ne fac fericiți. Ați uitat ce înseamnă să ieși din casă și să te bucuri de soare, de pomi, de Frunze, de iarbă. Ați uitat ce înseamnă să îmbrățișezi o persoană dragă. Ați uitat ce înseamnă să te bucuri de plimbarea într-un parc. Ați uitat să mai gătiți în casă; „trăiescă fast food-urile”!
Ați uitat să prețuiți viața !

Mulțumiți-i lui nenea coronos! Fără el și acum am fi orbecăit prin întunericul din noi și din jurul nostru.
Fragment din cartea „Printre infinituri ”  Silvia Urlih 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu