duminică, 12 februarie 2012

Dezamăgire ? NU ..o altă lecție.




Curg dezamăgirile peste mine, ca fulgii de nea ce plutesc peste frunza care a uitat să mai coboare din pomul întristat și înghețat de ger. A uitat sau nu vrea să coboare din pom….Mă întreb de fiecare dată, unde-i onoarea cuvântului dat ? Unde-i spiritul de echipă cu care am pornit cândva la drum ? De ce unii oameni sunt individualiști ? De ce vor doar pentru ei ? De ce vor doar să profite ? De ce se folosesc de oamenii cu bun simț ?
                Dar de ce mă tot întreb ”De ce?” Așa a fost de când mă știu… M-am lăsat cu bună știință folosită. Mi-am pus priceperea și experiența în slujba cui mi-a cerut-o. I-am ajutat pe mulți să-și urce sacii în car. Când căruța a fost gata de drum, eu am fost uitată pe ulița pustie.I-am făcut semn de ”La revedere”în speranța că s-ar putea întoarce cândva înapoi să continui să-i fiu alături… A uitat de mine acolo, în mijlocul uliței….” La revedere” s-a transformat în ”Adio”… Mi-a părut rău, poate chiar am suferit, dar am pornit mai departe. Am ajuns pe o altă uliță, am ajutat un alt căruțaș, am fost iar uitată….dar nu am renunțat niciodată la a mai avea încredere în oameni. Tot mai caut.
Câteodată mă întreb dacă mă voi putea vindeca vreodată de altruism ? Poate că voi alege să port masca indiferenței, dar interiorul, sufletul nu mi-l voi putea schimba niciodată.Mâna refuză să ia masca și să –mi acopere fața. Ce rost are ? Ochii rămân neacoperiți, iar ei mă dau de gol…  Sinceritatea sufletului meu se vede în lucirea privirii. Sunt tristă totuși și mi-e teamă de mine. Mi-e teamă să nu-mi înghețe inima…să nu se transforme și inima mea, ca a celorlalți  în sloi de cristal.
”Cineva” mă îndeamnă să nu renunț niciodată în a căuta oameni cu bun simț, oameni care nu au uitat ”cei 7 ani de acasă” și mă încurajează să merg mai departe… ”Cineva îmi spune : nu-i bai… viața e o luptă…luptă și tu. Cine-i acel cineva ? : Dumnezeu ! El mă îmbărbătează de fiecare dată.
Ieri am simțit din nou gustul dezamăgirii, astăzi sufăr, mâine o iau iar de la capăt…. Așa am făcut mereu, așa voi face și acum.. C-așa sunt eu…o luptătoare…Sunt cel mai aprig contracandidat al meu. Încerc să mă autodepășesc mereu.Ce am de pierdut ? Nimic. Mereu capăt experiență învățînd din greșelile mele.
Silvia Bya

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu