vineri, 17 mai 2019

Caută-ți sufletul și stai la povești cu el - Silvia Urlih



De când nu ai mai stat la taclale cu sufletul tău ? De când nu i-ai mai ascultat dorințele ? De fapt, ai stat vreodată să povestești cu sufletul tău? Știi cum să faci asta? Unii știu, mulți însă, habar nu au ce înseamnă a sta la povești cu propriul suflet. Nu sunt în măsură să dezvolt acest subiect, pentru că nu sunt specialist ( deși acum știu cum să stau la taclale cu sufletul meu). Sunt unii mai specialiști decât mine. Sunt cei care au studiat, care au făcut școli și au analizat acest fenomen. Pot spune doar că, eu am învățat singură să-mi ascult sufletul. Dacă eu am putut, poți și tu. Trebuie doar să-ți dai voie să SIMȚI.
Dacă te simţi neînţeles şi neapreciat, dacă nu ai înțeles încă, care îți este esenţa vieții, dacă nu ai înțeles până acum, care îți este misiunea de pe acest pământ, dacă continui să te ascunzi în spatele măştilor pe care ți le-ai construit ca să supravieţuieşti şi simţi că nu mai poţi trăi în acest fel, caută-ți sufletul și stai la povești cu el ! Nici nu știi ce taine îți va dezvăui el, sufletul !
Da, ai ajuns să fii plin de cicatrici, dar, trebuie să înțelegi că cicatricile din suflet îți sunt de fapt chei cu care ai deschis puteri de care habar nu aveai că le ai. Cicatricile te-au făcut omul puternic de azi. Ai fost rănit, dar ai avut curajul să cauți și să găsești balsam pentru răni. Dacă ai reușit să te vindeci și să o iei iar și iar de la capăt, înseamnă că deja ai ajuns să conștientizezi că ceea ce urmează să ți se întâmple, se va întâmpla oricum, pentru că, așa îți este destinul, iar tu vei găsi soluții să treci peste toate, pentru că ești deja vindecat de rănile trecutului..
Ai ajuns să fii cine ești, ești ceea ce azi ești, pentru că așa ți-au fost alegerile. Te plângi ?? De ce te plângi ? Te vaieți și-ți plângi de milă ? De ce te văicărești ?! Are rost să-ți tot spui: n-am avut noroc în viață ?! Tu ai ales să-ți trăiești viața așa cum ți-ai trăit-o ! Mulțumește-i lui Dumnezeu că încă trăiești, că încă ești sănătos !
Mulțumește-i lui Dumnezeu că te-a scos din noroiul în care te complăceai să înoți !
Mulțumește-i lui Dumnezeu că nu te-a lăsat să „bolești”, datorită bolilor pe care ți-ai dorit să le ai, doar ca să evadezi puțin din cotidian !
Mulțumește-i lui Dumnezeu și uită că L-ai băgat în ecuația alegerilor din viața ta. Nu-ți mai tot spune : „de ce mă bate Dumnezeu” ?
Ascultă-mă bine, omule ! Dumnezeu nu bate pe nimeni, pentru că El este iubire ! Noi îi suntem copii și El ne iubește pe toți. Noi, proștii de noi, căutăm un vinovat pentru tot ceea ce ni se întâmplă în viață. Și, cine să fie veșnicul vinovat? Dumnezeu. De ce ? Pentru că El este nevăzut și, nu-i așa… ce ușor este să dai vina pe cineva, mai ales pe cineva pe care nu-l știi și nu-l vezi.
O dată cu trecerea timpului, ar trebui să îţi dai seama și să conștientizezi, că, fiecare experienţă trăită, fiecare greșeală pe care ai făcut-o, nu o vei mai repeta niciodată.
Ar trebui să înțelegi și să îţi dai seama că cel care umileşte, sau dispreţuieşte, sau rănește, sau jigneștre, sau urăște, mai devreme sau mai târziu, va trăi aceleaşi umilinţe dispreţ și durere. Ar trebui să înțelegi că, cel care te-a rănit fără un motiv, va suferi, fără ca tu să-i fi dorit asta. Știi tu… legea bumerangului: ce dai, aia primești.
Învață să ai răbdare. Poate că, cu timpul, o să înveţi că dacă grăbești sau forțezi lucrurile, atunci când ele într-adevăr se vor înfăptui, nu vor mai fi aşa cum sperai. De ce ? Pentru că în loc să-ți urmezi drumul drept, ai ales să alergi prin labirint. Ai ales prin graba ta, să-ți schimbi soarta.
Cu timpul, poate că îţi vei da seama că vei înțelege că, cel mai bine pentru tine nu este viața trecută sau viitorul pe care ți-l dorești, ci momentul pe care-l trăiești exact în acest moment. Știi tu… trăiește-ți clipa !!
Omule drag ! Trebuie să înțelegi că cel mai important pentru cite este să conștientizezi că nu poți fi învins de nimeni, cid oar de tine însuți !
Implementează-ți în minte acest mesaj bagă- bine la cutiuță că,  EȘTI UN INVINGĂTOR !
Privește-te zilnic în oglindă cu blândețe, cu înțelepciune, cu iertare și cu înțelegere. Astfel, vei reuși să vezi în fața ta învingătorul din tine !
Învață să nu mai judeci pe nimeni ! Învață să-i iei pe fiecare, așa cum au ales să-și trăiască viața! Lasă-i în plata lor, lasă-i cu alegerile lor. Nu-ți mai consuma timpul și energia cu personae refractare sau optuze.
Invață lecția cea mai important : nu mai dori să moară și capra vecinului. Ai grije de tine și de… caprele tale.

Învață să stai cât mai des la povești cu sufletul tău. El știe cel mai bine ce e bine pentru tine.
fragment din cartea „Gânduri ascunse-n gânduri ” - Silvia Urlih 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu