vineri, 17 mai 2019

Schimbarea vine doar din iubirea față de tine și de partener. - Silvia Urlih



De multe ori, rămânem, sau intrăm într-o relație, din motive care nu au legătură cu iubirea, ci cu altceva.
Poate că din teama de singurătate, sau din alte motive, (copii, lipsă serviciu, lipsă casă, rușine de lume, vârstă mai înaintată), accepți să trăiești lângă un partener pe care, de fapt, nu-l mai iubești, sau nu-l iubești pentru ceea ce este, ci pentru ceea ce-ți oferă financiar, sau pentru ceea ce ți-ai dori să fie.
Încerci să-l determini să se schimbe. Dar, cum să schimbi un om care are o anume educație din familie, care are anumite caracteristici comportamentale, care are un anume trecut ? „Lupu-și schimbă părul, dar năravul, ba”
Este o iluzie să credem că putem schimba comportamentul cuiva, doar prin iubire și sacrificiu de sine. Dacă iubești, te schimbi pentru partener. Dacă te iubește, se schimbă pentru tine. E simplu, nu-i așa ? Da, e simplu de spus dar greu de pus în practică.
Care ar fi soluția ?! Să alegem un partener cu care să rezonăm, cu care să fim compatibili din toate punctele de vedere. Întreabă-te : poți să-ți iubești și să-ți accepți partenerul așa cum este, cu calități dar și cu defecte ?  
De ce să intri într-o relație cu cineva cu care nu rezonezi, când poți să-ți mai dai o șansă și să cauți persoana potrivită ție? De ce să accepți să continui să trăiești într-o relație toxică, urmărind anumite avantaje, care de regulă sunt financiare ?
Dacă ești iubit, respectat și prețuit, răspunde-i partenerului cu aceleași sentimente, dacă nu, pleacă.
Dacă te iubește, își schimbă comportamentul sau felul de afi, dacă nu… asta e.

Ori îți accepți partenerul așa cum e, ori… lasă-l să plece din viața ta. Dacă nu pleacă de bună voie, arată-i ușa, sau pleacă tu. Niciodată nu-I prea târziu să schimbi ceva în viața ta. Nu-ți complica viața și nu accepta compromisuri la infinit, că doar o viață ai, nu-i așa ?! decât o viață de calvar, mai bine o viață liniștită, de unul singur.
fragment din cartea Gânduri ascunse-n gânduri - Silvia Urlih 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu