sâmbătă, 18 mai 2019

Cum aflu cine sunt și ce vreau de la viață ? - Silvia Urlih


Nu-i așa că ți-ai pus uneori întrebarea: Cine sunt eu ?
Nu-i așa că te-ai întrebat: Care îmi e misiunea pe acest pământ ?
Nu-i așa că te-ai întrebat : OK, e bine, am înțeles cine sunt, am înțeles care îmi e misiunea, dar… cum  puii mei să fac să-mi împlinesc viața? De unde să știu de ce și unde greșesc ? Cum să aflu unde greșesc ?
Da, sunt întrebări care multora le tulbură somnul și uneori chiar le strică zilele.
Cu timpul, vei învăța să-ți pui întrebările, în așa fel încât să și descoperi răspunsuri la cine ești și ce vrei de fapt de la viață.
După ce vei afla răspuns la „cine sunt”, vei descoperi care îți sunt prioritățile și convingerile. Vei învăța cum să te transformi, astfel încât să înțelegi că viața e frumoasă și că merită trăită, indiferent de obstacolele de care te-ai lovit , te lovești sau te vei lovi. Ele, obstacolele vin ca și teste. Știi tu „Dumnezeu nu-ți dă mai mult decât poți duce”
Care este misiunea mea ?! Asta chiar că e o întrebare la care foarte greu îți poți afla un răspuns. E greu, dar nu e imposibil. Trebuie să descoperi spre care din pasiunile personale ești mai atras, să descoperi ce abilități ai. Abia apoi vei descoperi cum să-ți stabilești obiectivele și felul în care le poți înfăptui. Dacă ești foarte atent la ceea ce-ți transmite sufletul, mintea și trupul, vei afla care îți este misiunea.
Daci, ai înțeles cine ești, ai înțeles care ți-e misiunea, ce rămâne să mai faci cu viața ta ? Trebuie să te simți împlinit și mulțumit cu tine însuți. Ascultă-ți emoțiile, ascultă-ți simțirile, ascultă-ți vocea interioară, ascultă mesajul trupului.
 Da, știu, mă vei întreba : cum să fac asta ? Ție ți-e simplu să spui. Nu nu mi-e simplu să spun, pentru că eu am trecut prin ce am scris mai sus. Nu e simplu, dar, e simplu : DĂ-ȚI VOIE SĂ SIMȚI CE SIMȚI !
Din nefericire, nu există un tipar sau o formulă valabilă tuturor. De ce ? Pentru că fiecare dintre noi avem personalități, educație și caractere diferite.
Ca și sfat general : fură de la alții. Un bun meseriaș e bun, pentru că a furat meseria de la meșterul său.
Cu timpul vei învăța cum să-ți dezvolți comunicarea cu tine însuți și cu cei din jurul tău. Vei învăța importanța emoțiilor și cum să le gestioinezi, în așa fel încât să-ți crești stima și încrederea în tine și în ceea ce simți.
Cel mai mare dușman al nostru este stresul. Cu timpul, vei învăța cum să-l gestionezi. Vei învăța cum să rezolvi problemele ( pentru că nu există probleme, ci soluții la rezolvarea unor episoade neplăcute), vei învăța cum să treci peste situații incomode sau dificile.

Și da, nu în ultimul rând, dacă-ți dorești schimbarea, vei întâlni oameni care te vor ajuta să te regăsești și care te vor ghida să înțelegi cine ești, ce vrei și cum să-ți gestionezi viața în așa fel încât chiar să știi că TRĂIEȘTI și că nu ești doar un simplu robot dirijat de la distanță de alții.
fragment din cartea Gânduri ascunse-n gânduri  - Silvia Urlih

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu