vineri, 17 mai 2019

Ce greu e uneori să spui NU- Silvia Urlih


Nu-i așa că de multe ori ți-e greu să  spui NU ?!
Nu-i așa că nu-i mai poți spune NU unui prieten care iar te caută să se descarce de… problemele și necazurile lui ?
A asculta, a fi generos, sunt capacități pe care le-ai căpătat și acceptat în timp. Dar, atunci când vezi că se abuzează de generozitatea și de buna ta educație, învață să mai spui și NU. Învață să te prețuiești și să te respecți. Unde-i viața ta personală ? Unde-i liniștea ta ? Dacă cineva tot insistă să-ți perturbe liniștea și echilibrul, spune-i, cu blândețe, NU. Atunci când deja ți se pare că e prea mult, că prietenul/ prietena ta abuzează de capacitatea ta de bun ascultăror, învață să spul NU… atunci când simți că nu mai poți și că e prea mult, spune NU, GATA .
            Problemele şi greutăţile altora nu ţin de tine, ci de alegerile lor. Dacă cei care apelează la tine nu-și doresc o soluţionare reală a problemelor, ci-și doresc doar să fie compătimiţi şi menajaţi, închide robinetul. Toate aceste tânguieli te epuizează și te secătuiesc de energie. Închide robinetul bunătății și a timpului tău, la timp. Nu greșești dacă alegi să refuzi a te mai lăsa târât în plângerile sau melodramele persoanei care-ți e nocivă și care doar te folosește pentru a-și descărca energiile negative (problemele) și a te apuiza pe tine energetic. Accepți pentru că, noh, sunteți prieteni. Să nu te simți vinovat, dacă nu mai poți. Nu mai poți, nu mai vrei și gata, stop.
Siguranţa şi încrederea în tine acţionează ca un scut protector împotriva influenţelor negative din exterior. 
Fă alegeri bine gândite și cântărite şi preia controlul asupra laturilor pozitive ale vieţii tale. Alege situaţiile care te încarcă cu energie şi păstrează lângă tine doar persoane pozitive. Acceptă alături de tine doar persoane asemenea ție. Respectă-te îndeajuns încât să poţi spune „nu” sau, altefl spus „scuză-mă dar nu am timp acum, am ceva de rezolvat”, ori de câte ori este necesar, şi desprinde-te de situaţiile şi împrejurările negative.
Tu eşti singurul responsabil pentru propria-ți viaţă, deci, trăieşte-ți liniștea din plin!
Dacă totuși ești „obligat” să asculți durerile celor de lângă tine, pentru a te reechilibra energetic, rezervă-ţi timp pentru a te descărca, mergând într-un loc cu copaci, sau unde este o apă curgătoare. Ascultă  vocea liniştitoare a naturii. Bucură-te de simplitatea, de pacea şi echilibrul ei. Imaginează-țu că, tot ceea ce înseamnă energii negative, le lași să plece cu apa, sau le lași la rădăcina unui pom.
Hrăneşte-te cu gânduri şi sentimente proprii şi nu inoculate de diverse persoane. Orice om este  capabil să gândească și să se racordeze la sentimente armonioase şi constructive.
Nu te mai strădui să fii acceptat de restul lumii, încearcă să nu te mai faci plăcut de alții, jucând o piesă de teatru în care tu să fii marele samaritean.
Când vei înțelege că poți fi stăpân pe alegerile și sentimentele tale, vei înțelege că te poți elibera de sub influenţa nefastă a altora.

Să nu uiți : cei care se tot plâng și te enervează deja cu plânsul lor, sunt vampiri energetic. Te duc în pragul enervării, pentru a se reîncărca cu enregie… cu energia ta.
fragment din cartea Gânduri ascunse-n gânduri  - Silvia Urlih

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu