sâmbătă, 18 mai 2019

Fă-ți timp să povestești cu tine - Silvia Urlih


Din când în când, fă-ți timp să stai de vorbă cu tine,  despre tine și întreabă-te unde ești tu în ecuația vieții tale..
Analizează-ți sentimentele. Analizează-ți dorințele. Analizează-ți simțirile, Analizează-ți emoțiile, Analizează-ți realizările. Analizează-ți trecutul și vezi ce-ți dorești pentru prezent, și de ce nu, pentru viitor.
            Abia după ce știi ce vrei, cere-i vieții să-ți îndeplinească dorința.
Și, NU UITA : prețuiește-te, respectă-te, iubește-te. Fi-ți tu prioritate și abia apoi dăruiește-te celor din jur. Nu poți dărui dacă nu ai de unde. Nu poți iubi ce ți-e drag, dacă nu știi să te iubești (să-l iubești pe Dumnezeul din tine, pe Dumnezeul sufletului tău)
Închide ușa trecutului, dar nu îl uita ascuns în vreun cotlon al sufletului. Doar dacă e nevoie, mai uită-te din când în când pe gaura cheii.
Ce te-a nemulțumit, uită definitiv. Învață din trecut și schimbă-te, schimbă-ți prioritățile.
Ce te-a mulțumit și te-a făcut să simți gustul fericirii, păstrează viu în amintire, alimentează-te cu amintirile plăcute.
Ține bine minte : toată lumea se dă la o parte, pentru a lăsa să treacă pe oricine ştie unde merge. Ba mai mult, i se așterne și covorul roșu.
Sari peste toate obstacolele, fi-ți râul care urcă muntele, înoată prin oceanele deznădejdii, căci, la un moment dat, vei ajunge acolo unde ți-ai dorit..
Puterea sălăşluieşte în fiecare din noi. Nu trebuie decât să ne deschidem simţurile şi să o găsim. Ea, puterea de a merge mai departe, este acolo, ne aşteaptă.
Jucându-ne puţin cu noi înşine, ne descoperim de fapt esenţa sufletului . Da, știu, te vei întreba : cum anume să ne jucăm cu noi înșine ? Știi ce simplu este ?! Joacă-te de-a viața, cu viața. Dă-ți voie să simți, dă-ți voie să asculți glasul sufletului. Fii vessel și uită de tristeți. Bucură-te din orice.
Omul este judecat, nu neapărat după ceea ce spune, ci mai ales, după ceea ce face. Deci, treci la acțiune ! Fă ceva cu viața ta ! Niciodată nu e greu să o iei de la început, niciodată nu e prea târziu să te schimbi și să faci doar ceea ce-ți face bine.
Dacă trecutul te nemulțumește, imaginează-ți-l ca pe o foaie de hârtie, mototolește-o și arunc-o în coșul de gunoi al universului.
Creează-ți o viață nouă care să-ți aducă împlinire și-n care să crezi. Lasă naibii gura lumii, căci, nici pământul n-o astupă. Nu mai apleca urechea la ceea ce spune lumea, căci, atunci când ți-a fost greu, nimeni nu ți-a fost alături. Învață să-ți trăiești prezentul, nu trecutul.

Un mic amendament : nu trăi decât urmând cele 10 porunci și, fă-ți timp să povesteși cu tine însuți.
fragment din cartea Gânduri ascunse-n gânduri  - Silvia Urlih

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu