sâmbătă, 18 mai 2019

Conștientizează că ai nevoie de ajutor ! - Silvia Urlih


Atunci când ai o problemă nevindecată, care persistă în interiorul sufletului tău, nu o reprima, nu o ascunde mai adânc în inconștient, nu te ascunde în spatele rănilor. O ascunzi cât mai adânc, dar ea, problema nevindecată, va ieși cândva la suprafață și te va durea și mai mult. 
Conștientizează că treci printr-o situație neplăcută, conștientizează că suferi, conștientizează că ai o rană care sângerează, conștientizează că nu poți trece singur peste o suferință, conștientizează că ai nevoie de ajutor. Fă-ți timp pentru a-ți vindeca definitiv rănile trecutului.
Cum poți face asta ?! Încearcă să povestești cu detașare despre acea experiență neplăcută. Nu oricui, ci unei personae apropiate sufletului tău, sau, dacă nu ai o astfel de persoană, unui psiholog sau terapeut. Nu te ascunde în spatele rușinii.
Știu, la început îți este greu să povestești, dar, dacă ajungi la performanța de a spune detașat despre acea experiență traumatizantă, deja ești vindecat.
Nu-ți fi cel mai mare inamic al tău !
Cele mai mare dușman îți ești tu însuți. De ce spun asta ? Pentru că te judeci, pentru că te învinovățești, pentru că ai frustrări și răni pe care încă nu le-ai vindecat.
Atunci când nu mai există „dușmani” în interiorul tău, cei din exterior care încearcă să te rănească, care încearcă să te destabilizeze psihic , emoțional, energetic sau sufletește, vor eșua.
Pe parcursul vieții trebuie să ne eliberăm de complexe, de sentimentele de vină, de rușine, de frustrări, sau auto-învinovățire. Trebuie să ne eliberăm, pentru că trebuie să înțelegem că tot ce ni  se întâmplă, ni se întamplă pentru a mai învăța câte ceva, ni se întâmplă așa cum este cel mai bine pentru noi.
Tu-ți ești universul care experimentează. Eliberează-te de frici, de învinovățiri și de frustrări și ai curajul de a-ți vindeca rănile trecutului.
Învață, omule, că doar tu îți ești propriul dușman. Învață că doar tu ești cel ce poate alege ce-i mai bine pentru tine. Învață să te eliberezi zilnic de pietrele care-ți apasă umerii. Doar tu însuți îți poți fi vindecător.

Învață să te eliberezi de trecut !!
fragment din cartea Gânduri ascunse-n gânduri  - Silvia Urlih

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu