vineri, 17 mai 2019

Uităm să vedem şi lumina dinăuntrul nostru - Silvia Urlih


În ultima perioadă, femeile, (în special cele pasionate de dezvoltarea personală), au devenit din ce în ce mai conştiente de existenţa rănilor, iar aici mă refer atât la cele profunde (dobândite din copilărie, din relaţiile cu părinţii noştri, cât şi la cele apărute în relaţia cu partenerul, cu intimitatea noastră, cu sexualitatea noastră până la cele sociale).
Pe măsură ce intrăm mai adânc în  emoţiile noastre   (durere, sau suferinţă), pe atât descoperim în noi, noi răni care ne cer insistent să fie acceptate și vindecate.
Deşi simţim că intrăm într-un proces de vindecare pentru binele nostru, ne este greu când descoperim din ce în ce mai multe lucruri întunecate sau neplăcute despre noi.
Astfel, multe dintre noi, am tras concluzia că suntem "defecte" sau "greşite", că avem atât de multe de vindecat, de "corectat" sau de "reparat", că am deschis cutia Pandorei şi că cele mai adânci traume ies din ce în ce mai mult la suprafaţă...
Ne adâncim tot mai mult în durerea noastră şi chiar strângem în jurul nostru şi alte femei cu care ne împărtăşim mai degrabă suferinţele decât bucuriile.
Făcând acestea, vdem sau simțim doar întunericul din noi și uităm să mai vedem şi lumina dinăuntrul nostru.
Ajungem să fim sceptice la orice compliment, nu credem pe cuvânt o vorbă bună care ne este adresată, nu ne dăm voie să ne acceptăm sau să ne iubim şi nu-i lăsăm nici pe alţii să o facă - toate acestea pe motiv că "mai avem de lucrat cu noi".
Draga mea ! Da-ți voie să simți ce-ți transmite sufletul. Nu te mai lăsa influențată sau intimidată de cei din jurul tău. Nu le mai permite să te facă să te îndoiești de tine. Mergi pe calea ta, trăiește-ţi experienţa și viaţa. Așa vei înțelege dacă ai avut o alegere bună… sau greșită. Indiferent de rezultat, tu devii mai înţeleaptă. Învață din greșelile tale.
Oamenilor le este teamă de nou, le este teamă de schimbare, sunt foarte atașaţi de viziunea lor sau a altora, asupra lumii. Aș spune că asta se datorează, în mare parte, pe nesiguranță, sau pe comodittatea lor .
Din nefericire, așa funcționează oamenii: atacă tot ceea ce nu cunosc și se înregimentează turmei. Dacă-I la modă să participăm la simpozioane pe diverse teme, cum să nu participăm ?  
Îți dau un sfat : Fii tu însăți !
Multe dintre noi ajungem chiar să credem că nu vom fi niciodată femeile acelea echilibrate, sigure pe ele, încrezătoare în forţele proprii... acele femei spre care tânjim să devenim.
Cea mai mare greşeală pe care o poţi face este să crezi că fiind Întuneric, nu mai poţi fii şi Lumină, că fiind slăbiciune, nu mai poţi fi şi putere; că fiind furie, nu mai poţi fi şi iertare, că fiind durere, nu mai poți fi fericire, că fiind neîmplinită, nu mai poți face cunoștință iar cu împlinirea, că fiind neiubită, nu mai poți întâlni marea iubire.
POȚI, DRAGA MEA, POȚI !
Participă la cât mai multe evenimente de „Cunoaștere personală”, dar, găsește-ți singură echilibrul. Ascultă-i pe mulți, dar alege ceea ce se pliază sufletului tău.

Dă-ți voie să simți ceea ce sufletul îți transmite. Nu puteți evolua pe plan spiritual, dacă asculți prea mulți „guru”. Fiecare dintre cei ce predau acele cursuri, are propriul lui „adevăr” despre viață. Adevărul tău e unic. Vei ajunge să te dezechilibrezi din ce în ce mai mult și-ți vei pierde echilibrul. Urmează doar un singur exemplu în care te regăsești. Doar exemplul personal al cuiva te poate ajuta. Dacă acel cineva a reușit să-și depășească limitele, și să-și găsească echilibrul într-un anume mod, sigur vei reuși și tu.
fragment din cartea „Gânduri ascunse-n gânduri” - Silvia Urlih

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu