vineri, 17 mai 2019

Ce te oprește să riști și tu ?- Silvia Urlih


Citim fel de fel de scrieri despre încrederea în sine. Unii înțeleg, alții, nu, dar continuă să se documenteze, continuă să fie prezenți la fel de fel de colocvii pe tema creșterii încrederii în sine.
Ce e încrederea în sine ?! Eu cred că este acel sentiment de siguranță interioară, de încredere în deciziile pe care le iei, de ancorare în și cu propria persoană, și nu în ultimul rând, de conectare cu puterea ta interioară.
Însă, trebuie să conștientizezi că, deși ai încredere în tine, chiar dacă te simți un om puternic și echilibrat, asta nu înseamnă că nu ai și tu temeri, că nu ai și tu emoții. Nu trebuie să te crezi  un super-erou. Tăria și încrederea în tine înseamnă că reușești să te raportezi la acele temeri într-o manieră constructivă și că le poți depășeși.  Dacă te crezi un super-erou și ajungi să pierzi într-o tranzacție, poți claca mult mai repede, decât dacă ai crede despre tine că ești un om echilibrat și puternic care-și dorește din suflet ca tranzacția să se finalizeze.
Încrederea în sine te ajută să-ți dai voie să visezi, să-ți dorești și apoi să te străduiești să-ți transformi visele și dorințele în realitate. Unii oameni cred că este greșit să-ți dorești „lucruri mari”, că este o prostie să visezi, pentru că „visurile nu țin de foame”, că trebuie să te mulțumești cu puțin. Da, să te mulțumești cu puțin, dar depinde la ce te raportezi când spui „cu puțin”.
Cu cât îți dorești mai mult, cu atât reușești să-ți împlinești cât mai multe dintre visuri.  Cei ce spun că a-ți dori cât mai mult de la viață e infatuare sau mândrie, se înșeală. Acei oameni  nu au suficientă încredere în ei.
De ce unii oameni nu au încredere în sine ? Din teama de a risca, din tama de a încerca, din teama de a-și dori să-și depășească limitele, din frustrări sau, pur și simplu… de lene, sau că se complac în situația de înfrânți.

Mulți își spun „ban la ban și păduche la păduche”… cât se poate de fals. Acei oameni care au reușit să aibă bani, au avut curajul să riște. Ce te oprește să riști și tu ?
fragment din cartea Gânduri ascunse-n gânduri  - Silvia Urlih 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu