vineri, 31 mai 2019

Ce alegere faci tu, om cu suflet mărinimos?- Silvia Urlih


Ce decizie poți lua, atunci când partenerul promite și nu se ține de promisiune?... și asta nu se întâmplă doar o dată, ci se întâmplă frecvent. După promisiuni nerespectate vin iertările, la pachet cu flori, cadouri, bijuterii, cuvinte frumoase de iubire. Cum poți cataloga aceste gesturi și cuvinte ? Sunt ele reale, sau sunt doar minciuni în spatele cărora se ascunde un om perfid care te vrea alături doar ca „paravan” ?
Îi spui că greșește, iar el își cere iertare, cu lacrimi grele curgându-i pe obraji, îți jură că nu a făcut nimic reprobabil care să zdruncine relația (deși se droghează, sau bea, sau merge la păcănele, sau povestește pe net cu femei singure, cică pentru a le ridica moralul). Îl crezi ? Continui să-l crezi ? Nu cumva, acel om încearcă să te manipuleze prin  iertăciuni și jurământe ? Ce faci tu, om cu suflet curat… continui să crezi ? Până când ?
A-ți cere iertare, în mod repetat, pentru aceleași greșeli, poate reprezenta o formă de manipulare emoțională, dacă nu-și schimbă în cel mai scurt timp, comportamentul.
Într-o relație de cuplu, dacă unul dintre parteneri minte, înșeală, are comportament agresiv, sau anumite dependențe și cu toate astea continuă să persiste în aceste greșeli, deși promite și se jură pe toți sfinții că nu va mai face, ce faci ? Continui ?
Normal că nu mai vrei să continui, normal că tu vei dori să pui punct calvarului. Dar, cel care greșește, iar promite și iar se jură că nu va mai face. Ce faci tu, om cu suflet mărinimos ? Normal că mai dai o șansă relației. Și, uite-așa, șansă după șansă, constați că ți-au trecut anii, că ești în pragul amurgirii și… și tu tot aștepți ca partenerul să se schimbe.
Dragilor ! Orice om care e pus în fața unei despărțiri, va face tot posibilul să te aburească, să te determine să nu renunți la relație, pentru că, nu-i așa, în acea relație s-a simțit confortabil, a avut libertatea de a-și face de cap, pentru că are alături un suflet minunat, care se lasă foarte ușor manipulat și care continuă să lase de la el și să tot ierte.
Tu, ca fraierul/ fraiera, mai dai o șansă și-nc-o șansă și-nc-o șansă, dar, în majoritatea cazurilor, nu se schimbă nimic. Totul va rămâne în stadiul de promisiuni   (care nu sunt respectate) dar care, din nefericire, alimentează speranțele celui care, până la urmă, alege să nu plece din relație și tot speră într-o schimbare, continuă să-i găsească circumstanțe atenuante celui care a greșit.
Cel care greșește și a fost iertat de nenumărate ori , va continua să greșască, penru că mizează pe bunătatea și iertarea de care a avut parte ani și ani de zile.  
Ca și concluzie la ceea ce am spus mai sus : nu te mai lăsa amăgit de cuvinte, daruri, flori sau jurăminte deșarte, atâta timp cât acestea nu sunt urmate și de fapte.
Învață că „lupu-și schimbă parul, dar năravul, ba” și nu te mai lăsa închis în capcana celor care urmăresc doar să se folosească de tine. Nu te mai lăsa condus spre iluziile tale.. Nu te mai lăsa amăgit de vorbele pe care îți dorești să le auzi, de la persoane nedemne de tine.
Ia deciziile cele mai bune pentru a ieși din minciuna în care alegi să trăiești, pentru că, nu-i așa , viața-i doar asta pe  care o trăiești. E posibil să-ți dai seama la un moment dat că ai trăit într-o perpetuă minciună și ți-au trecut anii și deja e cam târziu să spui STOP.
Conțtientizează că toate iertăciunle, florile, vorbele, bijuteriile și, nu în ultimul rând, minciunile, au avut un singur scop : MANIPULAREA TA emoțională și sufletească. Trezește-te și ia atidudine față de viața ta !
fragment din cartea ”Gânduri pribege ”- Silvia Urlih
31.05.2019

Un comentariu: