sâmbătă, 18 mai 2019

Dă-ți voie să iubești și să fii iubit ! - Silvia Urlih


Ești pregătit să primești din nou iubirea ? Știi ce e aceea să iubești din nou ? Știi ce însemnă a te implica într-o nouă iubire, la vârsta la care nu ți-ai fi imaginat că poți iubi din nou ? Iubirea tomnatică, înseamnă că ai deja experiență și că poți iubi și cu mintea și cu inima și cu sufletul. Ai ales și cu inima și cu sufletu, dar și cu rațiunea. Nu te mai arunci cu capul înainte într-o relație toxică, așa cum ți s-a mai întâmplat.
Da, e o întrebare pe care ne-o punem în momentele de cumpănă ale vieții, în momentele în care în noi se dau lupte interioare. Pentru a afla răspunsul inimii în situații în care nu știm ce avem de făcut, ascultă-ți sufletul. Ce-ți spune el ? Vrea să continue în singurătate, sau vrea să riște într-o nouă relație ? Are curaj să iubească din nou ?!
Punându-ne această întrebare, nu ne vom mai raporta la trecut sau la vechile prejudecăți legate de ceea ce e bine sau rău în viața noastră. Vom avea un cu totul alt reper.
            Această întrebare s-ar putea să nu-i placă creierului, din frică. Frica de o nouă dezamăgire, de o altă suferință.
            Deci, pentru a auzi cu adevărat răspunsul la această întrebare, e nevoie de curaj. Curajul de a lăsa Iubirea să curgă, știind că pentru asta uneori e nevoie să lași să fie distruse multe atitudini, credințe, părți din tine sau din viața ta, curajul de a renunța la tabieturi de om singur, curajul de a lăsa Adevărul să te însoțească la fiecare pas, știind că pentru asta uneori e nevoie să rămâi gol în fața ta.
            Doar așa putem afla că e momentul să dăm voie iubirii să curgă. Doar așa putem afla că e nevoie să spunem că ne pare rău de ceea ce am trăit până acum, să devenim vulnerabili în fața noastră.
Așa putem afla că, uneori, nu trebuie să facem nimic, ci trebuie doar să ne dăm voie să fim iubiți și să iubim.
Da, Iubirea ne cere să facem lucruri care uneori ne contrariază, care surprind, care ne surprind chiar și pe noi înșine. De ce ? Pentru că ne cere să percepem lucrurile într-o altă dimensiune.
Finalul ?! Iubirea este singura care contează. Iubirea de sine, iubirea de semeni, iubirea de partener. Dă-ți voie să iubești și să fii iubit !
fragment din cartea Gânduri ascunse-n gânduri  - Silvia Urlih

2 comentarii:

  1. Pare atat de usor ...! Dar cand pui prea multe intrebari parca nu are rost sa astepti raspunsul ! Cine spune ca iubirea este doar pentru tineri ? Asta este adevarata intrebare ! Oricum inima-ti raspunde !fara gres doar sa nu te prefaci ca nu simti ..! Increderea e alta problema ..!Sa fii iubita si sanatoasa mereu !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc de popas și comentariu. Iubirea nu are vârstă !Și da, fără încredere nu poți construi nimic.

      Ștergere