vineri, 17 mai 2019

Cuvântul rănește, fapta vorbește !- Silvia Urlih


Da, cuvântul rănește și rănește al naibii de rău  și lasă urme și răni greu de vindecat.
Da, fapta vorbește, atunci când respecți sau iubești un om. Pe un om, fie el femeie sau bărbat, îl poți cuceri cu fapte… fapte frumoase ( nu mă refer la bani sau daruri scumpe)
Nu vei fi nicicând fericit și nu vei cunoaște nicicând adevărata împlinire și iubire, atâta timp cât vei fi torturat de idea că cineva(poate fi fostul sau fosta) este mai fericit decât tine, atâta timp cât gânduri de ură și invidie te vor măcina.
Nu vei fi nicicând fericit, dacă nu înveți să-ți asculți șoapta sufletului care-ți urlă în ureche să mergi mai departe.
Nu vei putea fi fericit nicicând, atâta timp cât vei fi plin de ură și de răzbunare.
Nu vei fi fericit niciodată, atâta timp cât vei răni pe cineva (care face parte din prezentul tău) cu vorbe sau cu fapte rămase din trecutul vieții tale, care te-au determinat să fii în defensivă, să te aperi de ceva ce a fost de fapt în trecut.
Doar cel cumpănit la vorbă, iertător și înțelegător, poate gusta din apa dulce a fericirii. Doar cel care gândește, înainte de a rosti anumite vorbe, este un înțelept. Doar acela se poate scălda în apa vie a trăirii vieții în echilibru cu sine însuși. 
       Dragilor… nu uitați niciodată, cuvântul rănește, fapta vorbește !
Înțelegeți că doar sufletul (bietul de el) este deținătorul înțelepciunii și al adevărului. El poate deveni sanctuarul în care corpul, gândirea  și rațiunea se pot reuni, pentru a te ajuta să devii( la un moment dat și doar atunci când ești pregătit) una cu iubirea divină.
 De cele mai multe ori, iei decizii raționale și nu iei în seamă simțămintele (glasul sufletului). Ceva ne spune să facem acel lucru, în același timp cu acel ceva care ne șoptește : nu face asta. Știu, e greu să identifici ce ne spune mintea cu ce ne spune intuiția, (sufletul) .
Poți lăsa mintea să te păcălească ? Da, o poți lăsa de zeci , de sute, de mii de ori. Dar, dacă ești atent la ceea ce a fost, poți concluziona și trage concluzii. Ce decizii ai luat cu mintea și ce decizii ai luat cu sufletul ( feelingul). Cât de mult ne păcălim noi înşine atunci când nu trăim momentul prezent !
Ne păcălim că trecutul era mult mai frumos şi devenim nostalgici când ne gândim la alte relaţii, alte joburi, alţi oameni care erau în jurul nostru sau chiar alte eu-uri ale noastre.
Ne păcălim că viitorul va fi mult mai promiţător, captivant sau fericit, visăm cum va fi când vom ajunge într-un anumit punct pe care acum doar îl gândim : un job mai bun, o relaţie de cuplu mult mai echilibrată, un corp mult mai suplu, o relație de amor,  sau cine știe ce altele. Dar… faci ceva ca să ajungi acolo ?! Stai în pat și visezi cum faci dragoste cu iubita (virtuală) , deși ești impotent. Mănânci tone de alimente și-ți imaginezi că de fapt nu mănânci…îți imaginezi cum slăbești mâncând…Mnoh…
Pendulezi între trecut şi viitor, un viitor pe care-l visezi și pe care ți-l dorești , dar nu faci absolut nimic să-ți schimbi tabieturile, ba mai mult, uiți, sau nu conștientizezi cât de important este prezentul, cu toate provocările, neajunsurile şi obstacolele sale.
Dacă te-ai trezi, dacă ai fi „treaz”, dacă ai fi atent la ceea ce îți transmite feelingul, poate că la un moment dat ai înțelege că experiențele trăite ți-au fost  daruri , sau lecţii, sau  experienţe.
Nu-ți lăsa mintea să te controleze. Ea te poartă ori în trecut, ori într-un viitor iluzoriu, un viitor la care tu visezi dar poate fi mult prea idealist. Nimeni nu-i perfect și fără de păcate sau de defecte.
Încearcă să trăiești cât mai mult în prezent. Lasă lucrurile să curgă așa cum vin, pentru că universul știe ce e mai bine pentru tine. Dă-ți voie să simți și ascultă ce-ți transmite divinitatea, pentru că ea îți vrea doar binele.

Ascultă-ți sufletul (care e conectat la univers, deci la divinitate) și nu vei mai răni pe nimeni. Nu mai lăsa tarele trecutului să-ți influențeze reacțiile din prezent, pentru că… iar dai cu bâta în baltă și vei răni pe cine chiar nu merită să fie rănit și chiar îți vrea binele. Nu toată lumea e rea și-ți  vrea răul. Printre miile de lanuri cu ciulini se găsesc și maci… plăpânzii maci.
fragment din cartea Gânduri ascunse-n gânduri  - Silvia Urlih 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu