duminică, 19 mai 2019

Acolo unde este frică, este și curajul de a o depăși - Silvia Urlih


Trăim tot felul de situații care ne provoacă dureri, dar, trebuie să înțelegem că toate aceste dureri și suferințe, ne determină să devenim mai puternici și mai înțelepți.
Toate încercările la care suntem supuși, ne determină să ne șlefuim până când, nimic din ceea ce viața ne mai rezervă, să nu ne mai poată destabiliza, ne învață să putem trece mai ușor peste încercări.
Puși față în față cu neplăcerile vieții, oamenii pot răspunde cu curaj, sau cu frică. Curajul te ajută să mergi mai departe. Dacă lași frica să decidă pentru tine, nu mai poți face pașii care să te ducă mai departe și renunți la puterea de a schimba ceva. Dacă lași eșecurile și greșelile din trecut să te bântuie, să te definească, îți scrii deja scenariul pentru eșecurile viitoare.
Este normal ca în viață să trăim și momente neplăcute, este normal să avem și eșecuri, este normal să fim puși de către viață la încercări, nedreptăți, dezamăgiri și pierderi. Este normal să le trăim, pentru că încercările fac parte din viață, iar scopul lor este să ne întărească și să ne pregătească pentru a trece mai ușor prin ceea ce urmează. Că doar viața nu-i doar roz, nu ?!
Știi ce-i cel mai important ? Să nu rămâi blocat în momentele grele, ci să cauți soluții la probleme și apoi, să mergi mai departe depășind situația dată. Nu există probleme, ci soluții la tot ceea ce nouă ni se par a fi probleme. Dacă în mersul nostru prin viață ne lovim de un zid, trebuie să fim conștienți că, undeva, există și o ușă sau o fereastră care să se deschidă dacă avem cheia potrivită. Dacă găsești cheia potrivită, asta înseamnă că ai, sau deja dobândești, încredere în tine și în puterea ta interioară.
Încearcă să înțelegi și să conștientizezi că gata, ai trecut prin tot ceea ce înseamnă încercări și că ușa pe care tocmai ai deschis-o îți oferă o altă viață. O viață în care ești pregătit să pășești cu încredere în tine și cu curaj.
A-ți fi frică, e un sentiment firesc, dar, acolo unde este frică, este și curajul de a-ți depăși frica. Unde sunt greutăți, există și puterea de a le depăși.
Și, cel mai important lucru : viața nu este alcătuită doar din bucurii, însă, dacă ești în stare să treci peste necazuri, trebuie să știi că, atunci când ceva se încheie, cu siguranță începe altceva, un acel ceva care să te bucure, să te facă fericit și împlinit.
Ai încredere în tine și vei avea puterea de a merge mai departe !
 După ploaie și furtună iese și soarele și curcubeul !
fragment din cartea Gânduri ascunse-n gânduri - Silvia Urlih

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu