vineri, 17 mai 2019

Dacă fugi de lume, fugi de fapt de tine - Silvia Urlih


Uneori simți că lipsește ceva din viața ta. Încerci să înțelegi ce nu te împlinește și, normal că vrei să afli ce-ți lipsește, și… începi să cauți.  Ce anume cauți ?? Habar nu ai, dar știi că vrei ca ceva din viața ta să se schimbe, vrei să-ți fie bine, vrei să te simți împlinit.
Prima dată, cauți greșeli la ceilalți, cauți vinovații care te-au făcut să suferi sau care nu te ajută să-ți fie bine, cauți dincolo de tine. Cu timpul înțelegi că de fapt, dușmanul îți ești tu, că vinovatul îți ești tot tu.
Tot căutând soluții în afara ta, devii deprimat, te închizi în tine, te izolezi de lume și de viața socială.  Știi ce faci de fapt ? Te izolezi, pentru că ești depreziv și anxios.
Da, înțeleg, dezamăgirile te-au determinat să alegi să fugi. Dar, tu nu fugi de lume, fugi de fapt de tine. Înțelegi ce vreau să spun ? Ești neîmplinit, pentru că tu ai ales. Mnoh… acum mă vei contrazice, sau mă vei critica. Crede-mă, nu aș fi spus astea, dacă ne le-aș fi trăit eu.
Dar, uite că, îți dau o veste bună. Există și soluții la a te simți împăcat cu tine însuți. Spun soluții, pentru că și problemele tale sunt multe. Eu le-am experimentat ( nu știu dacă am trecut prin toate problemele, dar am găsit soluții la toate ) și mi-a ieșit.
Fii darnic și altruist (dar nu cu cine nu ți-o cere și nu merită). Ajută pe altcineva să aibă ceea ce-ți dorești să ai tu în viața ta. Oferă, ajută, dar nu uita în primul rând de tine, nu te abandona. Nu rupe bucăți din sufletul tău de dragul altora. Dacă vrei să te simți iubit, iubește. Dacă vrei să fii fericit, adu fericire în viața altora fără să ceri nimic la schimb. Dacă vrei să nu mai fii depresiv, ajută pe cineva care este în depresie.
Dăruiește altora ceea ce-ți dorești tu. Ajută-i pe alții să se schimbe, pentru a te schimba de fapt tu.
Noi, am venit pe acest pământ să fim lumină și iubire. Nu servește luminii și energiei tale, dacă te sacrifici fără rost și te oferi lumii spre crucificare. Doar Iisus a avut puterea să se lase crucificat de dragul lumii.
Suntem aici pentru a iubi și a lumina, nu pentru a ne sacrifica, nu pentru a ne lăsa stinși de întunericul din noi sau din jurul nostru.
Suntem aici pentru a ne fi alături unii de ceilalți și pentru a ne ajuta unii pe alții, suntem pentru a mângâia și alina suferințele celor care ne-o cer.
Cu siguranță că și tu ai avut momente în viață când ai simțit că totul în jurul tău se prăbușește, că viața și-a pierdut sensul, că nu mai ai nici un motiv să te tot lupți cu morile de vânt.
Cu toții am trecut cel puțin o dată printr-o despărțire. Fiecare dintre cei doi parteneri au ales să meargă pe drumul ales de ei înșiși. Despărțirea ne-a marcat existența, ne-a modificat gândirea, comportamentul și ne-a zdruncinat ființa.
După un timp înțelegi că, cine trebuie să rămână în viața ta, rămâne, cine nu, pleacă. Oamenii ne intră în viață cu un scop. Unii ne mai dau o lecție. Doar câteva persoane vor rămâne alături de tine până la finalul zilelor. ( ai mai citit asta, nu ?) Iar spun, spun din proriile mele trăiri și experiențe, nu spun din cărți citite.
Poți crede că, orice experiență te face mai puternic ? Poți crede că vei învăța să ceri vieții doar lucruri minunate ? Poți crede că le vei primi ? Poți crede că te vei cunoaște din ce în ce mai bine și că vei ști cu certitudine ce vrei de la viață și de la partener ? Poți crede că unica persoană de la care poți avea așteptări ești doar tu ? 
Poți crede că dacă cineva te iubește și are anumite „tabieturi” și le poate schimba de dragul tău ? Mă refer la tabieturi și nu la caracter. Caracterul nu și-l poate schimba nimeni, indiferent cât s-ar strădui.  Mă refer la tabieturile oamenilor singuri, care au avut o educație, încă din copilărie, defectuoasă. Mă refer la tabieturile oamenilor singuri care și-au creat o viață oarecum iluzorie, o viață în care TREBUIE să se simtă confortabil
Deci, capul sus și privește doar înainte ! Înapoi, privește doar ca să-ți amintești unde ai greșit și de ce. Privește doar ca să te încarci cu amintirile plăcute
Privește înainte și dorește-ți! Dumnezeu nu lasă pe nimeni să moară în nefericire. Omul tău, femeia ta, e acolo, te așteaptă. Ai curajul de a deschide ochii sufletului și vei simți. Când îl vei întâlni, vei ști că el/ea, este, vei simți asta cu toată ființa. Acelei persoane nu-i vei pune cuvântul la îndoială, pentru că nu te va minți. Acea persoană îți este oglindă. Și ea așteaptă, ca și tine, persoana care să-i ofere ceea ce și tu ai de oferit. Nu vei mai suferi, pentru că acea persoană nu te va mai răni. Nu vei mai plânge, pentru că acea persoană va fi acolo să-ți aducă zâmbetul pe buze, va fi acolo să-ți șteargă lacrimile cu lacrimile suferinței ei. Acea persoană va fi capabilă să-ți vindece rănile trecutului. Acea persoană îți va vi balsam sufletului. Cum de va ști ? Pentru că și ea a suferit. Vă sunteți oglindă, nu–i așa ?
Uită de trecutul care ți-a adus doar nefericire, trăiește prezentul și lasă lucrurile să curgă cum vor ele, pentru că, ele, lucurile , sunt „dirijate” de divinitate.
A mai intrat un om în viața ta, dar a plecat cum a venit ? Nu-i bai, o altă lecție. Ia faptele ca atare. Nu merită să suferi pentru nimeni și nimic.
Dumnezeu e IUBIRE și vrea ca sufletele care sunt capabile să iubească, să se întâlnească și … să se iubească.
Ai încredere ! Universul lucrează pentru tine, dacă-ți dorești !

Ai încredere ! Nimic fără Dumnezeu !
fragment din cartea Gânduri ascunse-n gânduri  - Silvia Urlih 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu