vineri, 17 mai 2019

Nu renunța la visurile tale ! - Silvia Urlih


Dacă crezi că poți, sigur vei putea. Dacă crezi că ești bun, sigur vei deveni bun și înțelegător.             Dacă crezi că ești răbdător, sigur vei incepe să ai răbdare.Dacă crezi în visul tău, sigur vei ajunge să ți-l îndeplinești. Dacă crezi că nu poți, cu certitudine că nu vei reuși în viață.
        Încrederea în tine este primul lucru pe care ar trebui să-l ai, este butonul pe care scrie „start”, el te ridică de pe pista de lansare.
Crede în tine și-n visul tău și nu renunța niciodată la a-ți împlini visurile, dorințele !
Multe dintre femei au ajuns să adopte o atitudine masculină, crezând că astfel se vor descurca mai uşor "în această lume rea". Multe dintre femei s-au lăsat conduse de competiţie. Și-au pus o armură pe suflet și o mască pe chip, pentru a-și proteja de fapt vulnerabilitatea, sensibilitatea, neputința, frustrările, dezamăgirile.
Să ne mai mirăm că nu-și doresc copii ? Să ne mai mirăm că petrec cât mai multe ore în afara casei ( la serviciu) ? Să ne mai mirăm că sunt atât de multe femei care au ales singurătatea ?
Noi, femeile, alegem (conştient sau inconştient) să ne sacrificăm, să ne lăsăm pe un plan secundar, să muncim până la epuizare sau chiar boală, cu scopul de a-i mulţumi pe cei din jur. Făcând acestea, ne îndepărtăm de dorinţele sufletului nostru. De ce ? Pentru că noi, femeile, aşa am fost învăţate de mamele, bunicile şi străbunicile noastre. Nu am ştiut că putem fi şi fericite, armonioase, echilibrate.
Am fost educate să fim umile în fața bărbatului, să nu avem curaj să le cerem să fim iubite. Ne-am lăsat duse de val, am trăit în compromisuri, pentru că , așa am fost educate.


Iubirea trebuie învățată, încercată și experimentată… iubirea se simte… prima atingere nu reprezintă niciodată expresia ei desăvârșită… Dragostea sau iubirea este un giuvaer de mare preț dat în dar fiecarei ființe umane. Daca l-ai pierdut, viața ta nu mai are nici un sens…
fragment din cartea „Gânduri ascunse-n gânduri” - Silvia Urlih

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu